Informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider

Vi bruker informasjonskapsler for å identifisere antall unike besøkere på våre nettsider. Dette gir oss statistikk og informasjon på hvor mange som besøker våre nettsider og hva de leter etter. I noen tilfeller bruker vi også informasjonskapsler for at din nettleser skal huske de ulike innstillingene som våre internettbesøkere gjør.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler kan sammenlignes med små fotavtrykk. En spesiell fil som kalles for informasjonskapsel lagres på din datamaskin når du besøker et nettsted. Informasjonskapselen består av brukerinnstillinger og informasjon om hva du gjorde når du besøkte nettstedet. Denne informasjonen videresendes til din nettleser og kan senere hentes derifra.

Er informasjonskapsler farlige?

Nei. Informasjonskapsler er ikke farlige. Dette er vanlige tekstfiler og kan ikke inneholde virus. Filene er små og din nettleser tillater bare at et visst antall informasjonskapsler lagres i minnet. Det er ingen fare for at minnet blir fullt, bare fordi du tillater din nettleser å akseptere informasjonskapsler.

Kan jeg si nei til informasjonskapsler?

For ikke å tillate informasjonskapsler for din Windows-nettleser gjør du følgende:

– Internet Explorer:

 • Klikk Verktøy-knappen, og klikk deretter Alternativer for Internett.

 • Klikk kategorien Personvern, og under Innstillinger flytter du glidebryteren helt opp for å blokkere alle informasjonskapsler, eller helt ned for å tillate alle informasjonskapsler, og deretter klikker du OK. Hvis du blokkerer informasjonskapsler, kan det hende at enkelte websider ikke vises på riktig måte.

– Firefox (FF):

 1. Trykk på menyknappen og velg Alternativer.
 2. Velg Personvern panelet.
 3. Sett Firefox skal: til Bruke egne instillinger for historikk.
 4. Marker boksen Aksepter infokapsler fra nettsteder for å aktivere infokapsler, og fjern merket for å deaktivere dem.
  • Hvis du feilsøker problemer med infokapsler, sørg for at Aksepter tredje parts infokapsler ikke er satt til Aldri.
 5. Velg hvor lenge infokapsler skal bli lagret:
  • Behold de intill: de utløper på dato: Hver infokapsel vil bli fjernet når den når sin utløpsdato, hvilket er bestemt av siden som lagt den.
  • Behold de intill: Firefox avsluttes: Infokapselene som er lagret på din maskin blir fjernet når Firefox avsluttes
  • Behold de intill: spør hver gang: Viser et varsel hver gang en nettside prøver å lagre en infokapsel, og spør deg om du øns