Janne Kalenius er vår teknologiinteresserte, motorsykkelkjørende og dansende lagspiller. Her svarer han på noen kjappe spørsmål.

Hva er dine oppgaver i Mekanex?
Jeg har jobbet hos Mekanex siden 2016 som produktspesialist for jekker og gir.

 Hva jobbet du med før du begynte på Mekanex?
Jeg begynte å jobbe med transmisjonsprodukter i 2001 og har jobbet med det til nå, men hadde noen pauseår i viftebransjen. Før det var det mer fokus på elektronikk med prototypebygging og testing av utstyr til bilindustrien og automasjonsindustrien. Jeg har også en fortid som bilmekaniker hos Porsche da 911 fortsatt var luftkjølt.

 Hva brenner du for i jobben din?
Det som trigger meg mest er alle de tekniske utfordringene, bl.a. å finne den optimale løsningen i ulike prosjekter i samarbeid med kunder. En annen viktig del er teamfølelsen med arbeidskolleger og å vite at jeg alltid har deres støtte og hjelp i alle tenkelige situasjoner.

 Hva liker du å gjøre på fritiden?
Jeg er et friluftsmenneske og liker alt som kan gjøres utendørs. Jeg liker å gå på alpint og langrenn eller ta en tur med skøytene på en innsjø. Om sommeren blir det litt fotturer og kajakkpadling. En av mine største interesser er dans, men også der trives jeg best på utendørs dansegulv, så uke 29 hvert år er jeg vanligvis å se i Malung på dansebanduka. Har også stor interesse for gamle maskiner, biler og motorsykler.

 Hva er ditt favoritt reisemål? Hvorfor?
Når jeg reiser skal det helst være i kombinasjon med litt aktivitet, så skiturer og danseturer er noen av favorittturene. Destinasjonen er ikke like viktig, men hvis jeg måtte velge, ville det vært Alpene i Østerrike for den perfekte skikjøringen kombinert med en koselig atmosfære. Dansen i Malung må oppleves for å forstå hva den handler om, men her er det også en kombinasjon av flere ting, f.eks. å trene på dans og møte alle fantastiske dansevenner, både nye og gamle.

 Hva er ditt uante talent?
I min ungdom var jeg distriktsmester i arkadespillet Asteroids!

Janne Kalenius
Produktsjef skrujekk og gir
janne.kalenius@mekanex.se
Tel: +46 (0)8-705 96 70
Mobil: +46 (0)76-495 48 71